P15 sarjapelit Lopella III
Julkaistu: 23.01.2024 14.51

Vuosi vaihtui ja kevätkausi sarjapelien osalta P15 joukkueella jatkui naapurikunnan puolella 6.1.2024 Lopella Lastikassa. Loukkaantuneena ja kipeänä taas kerran paljon pelureita ja näin ollen suht ohuella miehityksellä (3+9) lähdettiin peleihin. Yksi maalivahdeista oli tosin huilivuorossa ja hänet roolitettiin erikoistehtävään katsomon puolelle tekemään tilastointia joukkueiden laukauksista / maalintekoyrityksistä. Näin saatiin taas uutta dataa analysoitavaksi joukkueen käyttöön pelitilanteista.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui AC Nokia. Pantterit hyvin mukana pelissä ja kevätkauden ensimmäisestä osumasta vastasivat pantterit. Erä eteni tasaisissa merkeissä aina erätaukoon saakka ja kun lisämaaleja ei tähän erään tehty, niin lukemat panttereille 1-0. Aivan toisen erän alkuminuuteilla vastustaja tasoitti pelin. Pian tämän jälkeen pantterijäähyn aikana vastustaja onnistui ylivoimalla ja siirtyi 2-1 johtoon. Välittömästä tämän jälkeen pantterit ylivoimalle mutta kuvioita ei saatu oikein kuntoon eikä kavennusosumaa näin ollen päästy iskemään. Ensimmäisen ylivoiman jälkeen päästiin melkein heti uudelleen yrittämään ylivoimalla mutta valitettavasti maalista vastasi vastustaja. Näin vastustajan alivoimamaalin jälkeen erätauolle siirryttiin lukemissa 1-3 vastustajalle. Kolmannen erän alussa vastustaja iski terävästi ja siinä samalla teki pari lisäosumaa ja peli lukemissa 1-5 vastustajalle. Pantterit onnistui vielä tämän jälkeen kaventamaan yhdellä lisäosumalla tilannetta lukemiin 2-5 mutta nousua tästä ei kuitenkaan saatu aikaiseksi vaan vastustaja rokotti vielä parilla lisäosumalla erän loppuun ja näin ollen pelin loppulukemat 2-7 vastustajalle.

Tämän jälkeen lyhyet puheet kopissa, pikkasen evästä ja latautumaan päivän toiseen koitokseen.

Päivän toiseen otteluun vastaan asettui SCU/Steelers Hämeenlinnasta. Varsin pian ensimmäisten minuuttien aikana ottelun ensimmäisen maalin iski vastustaja. Muutoin erä varsin tasainen ja panttereillakin paikat iskeä tasoittava maali mutta erän loppuhetkillä maalista vastasi kuitenkin vastustaja ja näin ollen erätauolle lukemissa 0-2 vastustajalle. Toisen erän alussa parin minuutin synkän hetken aikana vastustaja siirtyy parilla lisäosumalla jo 0-4 johtoon. Pantterit aikalisälle. Pientä herättelyä perusasioihin liittyen ja siitä hyvällä tsempillä jahtaamaan avausmaalia. Avausmaali nähtiinkin varsin pian tämän jälkeen hienosta rangaistuslaukauksesta. Välittömästi tämän jälkeen päästiin erän loppu taistelemaan alivoimalla ja se saatiin hienosti selvitettyä. Kolmanteen erään lähdettiin jahtaamaan vastustajaa lukemista 1-4. Viimeisen erän puolivälissä iskettiin yksi lisäosuma ja peli lukemissa 2-4 vastustajalle. Tiukasti tsempattiin loppuun asti ja useamman minuutin ajan jahdattiin kavennusosumia ilman maalivahtia ja pelin viimeisellä sekunnilla vastustaja iskikin sitten maalin tyhjiin ja näin ollen pelin päätösluvuiksi numerot 2-5 vastustajalle.

Ihan ei pelillisesti ylletty tällä kertaa sille tasolle millä pelattiin joulukuussa. Pikkasen oltiin passiivisia puolustuspäässä ja hyökkäyspäässä pelivalmius ei ollut sillä tasolla, että olisi päästy useammin maalin makuun. Molemmissa otteluissa vastustaja oli jalalla parempi ja hyödynsi myös omat paikkansa varsin hyvin. Eipä siinä mitään – vastustaja oli tällä kertaa parempi mutta näistä peleistä taas saatiin hyvää oppia tulevaan. Matseja on jo yhdessä ennätetty tsekkaamaan ennen treenejä Youtuben puolelta Lastikka Livestä ja tekemään havainnointeja omista ja vastustajan suorituksista ja keskustelemaan yhdessä näistä havainnoista myös. Samoin maalivahdit saivat pelien jälkeen välitöntä palautetta pelisuorituksistaan, kun saatiin maalivahtivalmennusta mukaan seuraamaan otteluita paikanpäälle.

Panttereiden sarjapelit jatkuvat tammikuun lopussa kotiturnauksella 28.1.2024 Riihimäen Urheilutalolla. Vastaan saadaan klo 11:00 alkavaan peliin LFT Lopelta ja klo 16:00 alkavaan peliin PTU Porista. Nämä pelit kannattaa jo nyt pistää kalentereihin ja tulla muutenkin nauttimaan vauhdikkaasta salibandypäivästä Urheilutalolle!

Joukkueen suoritukset kauden osalta löytyvät perinteiseen tapaan tulospalvelun kautta osoitteesta: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/462!sb2023ss/tables

Joukkueen some-osasto on erittäin aktiivinen ja kuvia / fiiliksiä panttereiden toiminnasta kannattaa käydä tsekkaamassa joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthersp15/

Joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Kannattaa ehdottomasti ottaa rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos salibandy kiinnostaisi harrastuksena!