P15 sarjapelit Lopella II
Julkaistu: 12.12.2023 15.59

P15 joukkue vieraili viikon tauon jälkeen jälleen Lopella Lastikassa, kun sarjapelit pelattiin 9.12.2023 toistamiseen naapurikunnassa. Telakalla ja kipeänä taas jonkun verran pelureita ja näin ollen suht ohuella miehityksellä (2+9) lähdettiin peleihin eli peliaikaa olisi tarjolla runsaasti pantteripelureille.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui paikallinen LFT. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi kotiyleisön riemuksi vastustaja. Pantterit eivät tästä kuitenkaan lannistuneet vaan iskivät pari seuraavaa osumaa vastustajan verkkoon. Kun vastustaja vielä kerran pöllytti maaliverkkoa, niin erätauolle siirryttiin 2-2 tasalukemissa. Toisessa erässä ei pöytäkirjamerkintöjä juuri tullut mutta yhden maalin pantterit iskivät ja siirryttiin näin ollen johtolukemissa 3-2 erätauolle. Kolmannen erän alussa pyöritettiin todella hyvä ylivoima mutta vastustajan veskarin tehdessä pari paraatitorjuntaa ei maalisarakkeeseen lisäosumia kuitenkaan merkattu. Juuri ennen viimeistä vitosta iskettiin 4-2 johtolukemat taululle. Vastustaja ei kuitenkaan antanut periksi vaan kavensi vielä peliä iskemällä yhden lisäosuman. Summerin soidessa loppulukemat 4-3 panttereille.

Maukas voitto päivän ensimmäisestä ottelusta siis! Siitä ennätettiin kuitenkin vain hetki nautiskella, kun pitikin alkaa jo valmistautumaan päivän toiseen otteluun. Pelien välissä tässä kolmen joukkueen miniturnauksessa vain 45 minuutin tauko. Eli pieni tankkaus ja uusille lämmöille.

Päivän toiseen otteluun vastaan asteli tuoreilla jaloilla ja liki täydellä rosterilla SCU/Steelers Hämeenlinnasta. Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi vastustaja mutta erän lopulla pantterit iskivät tasoittavan osuman ja erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1. Toisen erän alussa vastustaja siirtyi johtoon ylivoimamaalilla. Tähän kuitenkin vastattiin iskemällä pari maalia lisää ja siirryttiin 3-2 johtoon. Tämän jälkeen pyöritettiin taas hieno ylivoima mutta maalia ei vieläkään onnistuttu tekemään. Erän lopulla kuitenkin onnistuttiin tasakentällisin vielä kerran ja erätauolle siirryttiin pantterikomennossa lukemin 4-2. Kolmannen erän alkuun hoidettiin kunnialla alivoimatilanne. Pian tämän jälkeen vastustaja kaventaa ja lukemat 4-3 panttereille. Minuutti tämän jälkeen pantterit taas asialla ja siirryttiin 5-3 johtoon. Pian tämän jälkeen pantterit taas jauhamaan ylivoimaa ja nyt myös onnistuttiin hienon pyörityksen päätteeksi viimeistelemään 6-3 johtomaali. Vastustaja kuitenkin yrittää vielä vimmatusti päästä peliin mukaan ja iskee viimeisellä minuutilla yhden lisäosuman. Pian tämän jälkeen pantterit kuitenkin viimeistelevät pelin loppunumerot lukemiin 7-4 iskemällä viimeisen maalin tyhjiin vastustajan pelatessa kuudella kenttäpelaajalla.

Olipas pelit, voidaan todeta taas! Molemmissa otteluissa onnistuttiin joukkueena molempiin suuntiin omassa pelissä erinomaisesti. Vaikka varmasti jalka painoi etenkin toisessa ottelussa, niin tehtiin silti pelillisesti lähtökohtaisesti hyviä pelitilannevalintoja niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Varjeltiin omaa maalia tiiviinä viisikkona ja jaksettiin peittää vastustajan syöttölinjoja sekä vetoja hienosti. Viimeisenä lukkona omassa päässä molemmissa otteluissa pantterimaalivahdit napsivat kaiken mahdollisen ja välillä mahdottomankin varmoilla torjunnoillaan. Ylivoimapyöritystä oli kerrassaan ilahduttavaa seurata ja nauttia kun pallo kiersi pelaajalta toiselle. Näillä tempuilla otettiin se Kanta-Hämeen kuninkuus toistaiseksi haltuun mutta varmaa on, että naapurikylien pelurit sen mielellään ottavat itselleen tulevissa otteluissa haltuunsa.

Kaiken kaikkiaan yhteistyössä LFT:n väen kanssa järjestetty minisarjapeliturnaus oli erittäin onnistunut tapahtuma, jossa porukka tuntui viihtyvän erinomaisesti. Tästä ISOT kiitokset kuuluvat molempien joukkueiden taustavoimille ja pelureiden vanhemmille! Pelaajat hoitivat myös oman tonttinsa ja järjestivät katsojille hyvää salibandyviihdettä tasaväkisissä ja tiukoissa otteluissa. Hienoa oli myös havaita se, että vaikka kentällä vastakkain pelatessa halutaan aina vastustaja voittaa, niin pelien ulkopuolella toisilleen tutuilla eri joukkueiden säbäniiloilla tuntui olevan muutenkin keskenään hauskaa ja paljon puhuttavaa peleistä sekä kaikesta muustakin. Tämä kaikki yllä mainittu on sitä yhteisöllisyyttä parhaimmillaan!

Panttereiden sarjapelit jatkuvat tammikuun puolella, vielä niitä ei tulospalvelusta löydy. Joukkue jatkaa niihin valmistautumista treenaillen ja pelaillen mm. harkkamatsin oman seuran P17 pelureita vastaan.

Joukkueen suoritukset kauden osalta löytyvät perinteiseen tapaan tulospalvelun kautta osoitteesta: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/462!sb2...

Joukkueen some-osasto on erittäin aktiivinen ja kuvia / fiiliksiä panttereiden toiminnasta kannattaa käydä tsekkaamassa joukkueen Instagramista: https://www.instagram.com/rsspanthersp15/

Joukkueessa on edelleen tilaa muutamalle 2009/2010 syntyneelle pelurille. Kannattaa ehdottomasti ottaa rohkeasti yhteyttä joukkueenjohtaja Marleenaan (puh. 044 581 4741) jos salibandy kiinnostaisi harrastuksena!